Logo Søg Åben menu
Thomas Kristensen
Send en foredragsforespørgsel
Tilmeld nyhedsbrev fra Artpeople Foredrag

Thomas Kristensen

Thomas Kristensen (f. 1969), med flyvernavnet MET, er opvokset på Amager. Han blev student fra Tårnby Gymnasium i 1988, og påbegyndte efterfølgende en Reserveofficers uddannelse i Hæren. Efter en tur på Sergentskolen i Sønderborg og løjtnantsskolen i Oksbøl endte han som Delingsfører ved Gardehusarregimentet. Det var her han i efteråret så en plakat for ”Pilot i Forsvaret”, som fik ham til at søge Jagerpilotuddannelsen ”inden han blev en gammel mand og fortrød det”. 

I 1991 startede han på Flyveskolen på Avnø. Efter 13 måneder på Sheppard Airforce Base i Texas, graduerede han fra Euro Nato Joint Jet Pilot Training (ENJJPT) med klasse 93-05. 

Han kunne for første gang sætte sig i cockpittet på F-16 i 1993. Siden da har han fløjet små 3000 timer i henholdsvis ESK723, ESK726 og efter F-16 nedlukning på Aalborg, ESK727 på Skrydstrup. Han har deltaget i operationer på Balkan, i Afghanistan og nu senest i Libyen. 

Ved siden af uddannelser i forsvaret har han også en Master Practitioner i NLP (Neuro-linguistic programming), og har siden 2006 været tvillingefar.

Reference udtalelser

16. januar 2012 – Vejle Nord Rotary Klub
Thomas Kristensen er en utrolig god fortæller, som evner at tale i billeder, så tilhørere næsten føler at de sidder i F16 flyet og fuldt ud forstår de tanker, der går gennem en pilots hoved under det uhyre intense arbejde som flyvning under krig må være….. Thomas Kristensens foredrag hører så absolut til i top 10, over de hundredvis af foredrag jeg har hørt. 

Flemming Hansen 
Fhv. Transport og energiminister 


12. marts 2012 – Fredericia Bibliotek
Velforberedt og veloplagt havde Thomas publikum i sin hule hånd lige fra starten….. Alt i alt fik vi en indsigt i en hel anden verden og en åbenhjertig fortælling om de svære stunder og overvejelserne der melder sig som udsendt i krig. 

Jeanette Kjær Christiansen 
Arrangementskoordinator 
Fredericia Bibliotek


25. september 2012 - Sirius Kapitalforvaltning & Saxo Bank
Thomas Kristensen holdt et fantastik foredrag – virkelig inspirerende og levende fortalt og en super oplevelse for vores seminar deltagere… Thomas Kristensen indlæg var meget levende og dramatisk, og bliver leveret til deltagerne med en meget fornuftig kronologisk opbygning med Thomas liv i baggrunden… Vi fik en fornemmelse af den enorme forberedelse og uddannelse der ligger i det at være F-16 pilot, de personlige konsekvenser af de valg der tages for specielt familien, når de danske F-16 piloter tager på missioner samt den enorme fare der ligger i jobbet generelt... Vi vil bestemt anbefale dette foredrag til andre.

Martin Rex Empacher 
Områdedirektør
Sirius Kapitalforvaltning


04. oktober 2012 – Ringsted Bibliotek
Thomas Kristensen holdt et meget veloplagt- og levende foredrag for fuldt hus på Ringsted Bibliotek….I hele 2 timer berigede Thomas sit publikum om livet som jagerpilot….. Vi hørte også om de personlige tanker der går gennem en jagerpilots hoved, både som professionel og som familiefar….. Det var bevægende at høre om Thomas’ tanker og beslutninger i forbindelse med at skulle formulere afskedsbreve og sin sidste vilje….. Thomas mestrede en meget fin veksling af billeder og fortælling som gik lige ind i alles hjerter.

Rikke Bernt
Arrangementskoordinator 
Ringsted Bibliotek
 

23. oktober 2012 – Fredericia Bibliotek
Endnu en gang havde vi fornøjelsen af F-16 pilot Thomas Kristensen i Fredericia, og det var på utallige opfordringer. Mange gik forgæves til forårets ”Et liv under himlen", og anden gang viste det sig, at der var præcis lige så stor tilstrømning til foredraget…. Imponerende oplæg, velforberedt, tilstedeværende og med slides, der næsten tager pusten fra en var vi underholdt i to timer….. Thomas er bestemt ikke bange for at dele tanker og overvejelser med publikum, og lige netop den del af foredraget gør, at det føles som et engageret og særdeles velfunderet foredrag.

Jeanette Kjær Christiansen 
Arrangementskoordinator 
Fredericia Bibliotek


25. oktober 2012 – Biblioteket Hørup
Thomas Kristensen holdt et meget interessant og veldisponeret foredrag, som fængslede publikum i hele to timer…. Det var en fornøjelse at det endelig lykkedes at have et arrangement, hvor der for en gangs skyld var flere mænd end kvinder.

Margit Ellegaard 
Bibliotekar
Biblioteket Hørup


06. november 2012 – Hjørring Bibliotek
Foredraget blev illustreret og understøttet af fotos og film på storskærm, og det blev ind imellem så spændende, at man næsten selv var med i cockpittet… Men det var også et foredrag, som handlede om livet på jorden, ophold på luftbaserne og hos familien og hans børn….. Det rummede tankevækkende etiske overvejelser om liv og død, ansvar overfor ens nærmeste og de mennesker, man bekrigede…..Gennem hele foredraget, som blev fremført yderst veloplagt, fornemmede man Thomas Kristensens store personlige viden og interesse for området….Der var fuld flyvehøjde hele vejen igennem det to timer lange foredrag, som ikke var ét minut for langt.

Bjarni Åkesson Filholm 
Bibliotekar
Hjørring Bibliotek


09. januar 2013 – Systematic 
Systematic's personaleforening havde fornøjelsen af at hyre Thomas til at give hans foredrag "Et liv under himlen". Her tager Thomas tilhøreren med gennem hans opvækst, og vejen til Flyvevåbnet... Det var super spændende og meget lærerigt at få lov at komme ind under huden på en elitepilot samt at få et indblik i de tanker og overvejelser man gør sig, når man går i krig… På det tekniske niveau, forstår Thomas at holde tilhøreren fanget, og supplerer dette meget fint med en blændende præsentationsteknik, herunder personlig fremtræden og tekniske virkemidler… På vegne af Systematics Personaleforening kan jeg varmt anbefale Thomas til et publikum, som ønsker et levende og gennem professionelle foredrag der gør indtryk.

Michael Ustrup
Næstformand for Personaleforeningen
Systematic


08. februar 2013 – Hillerød Bibliotek
Akkompagneret af filmklip, flotte fotos og musik fortalte jagerpilot Thomas Kristensen om sit liv fra gymnasietiden og frem til i dag, hvor han har mere end 3000 timers i luften som F-16 pilot og deltagelse i militære operationer på Balkan, i Afghanistan og Libyen med i bagagen…. Han har oplevet mere end de fleste både på det professionelle og det personlige plan, og det var som tilhører et spændende og tankevækkende univers at blive lukket ind i. Åbenhjertigt fortalte han om alle de overvejelser, tanker og dilemmaer, der følger med livet som jagerpilot og familiefar i krig og fred. Han formåede at holde en fin balance mellem det historiske, det flytekniske og det personlige… Foredraget henvender sig til alle med interesse for at høre en livshistorie ud over det sædvanlige. Et spændende, inspirerende og autentisk foredrag, der giver stof til eftertanke. Thomas Kristensen var velforberedt, til stede og gav sig god tid til at besvare de mange spørgsmål fra publikum både i plenum og efterfølgende på tomandshånd… Ud fra et biblioteksperspektiv var det store fremmøde af mænd værd at bemærke.

Naja Bjørn Skou
Arrangementsvært
Hillerød Bibliotekerne


03. april 2013 – Frederiksberg Bibliotek 
Thomas Kristensen leverede et vigtigt og unikt indblik i en tilværelse, som de fleste af os ellers ikke stifter bekendtskab med på nært hold. Med et veltilrettelagt foredrag, baseret på Thomas' eget liv og hans karriere som jagerpilot, fik publikum en levende fortælling, der kom fint omkring drengedrømmene, de flyvetekniske detaljer og de alvorstunge konsekvenser af at gå i krig. Det hele blev fortalt i en personlig og ærlig stil med plads til både humor og en klump i halsen. Foredraget blev suppleret af et omfattende billed- og video-materiale fra missionerne, som alene i sig selv gav stof til eftertanke. Få er, som Thomas Kristensen, i stand til at give dette indblik i hvordan Danmark går i krig fra luften.

Christian Blæhr
Kulturmedarbejder
Frederiksberg Bibliotek


17. september 2013 – Sorø Bibliotek
Sorø Biblioteks mission var at finde et arrangement, som kunne tiltrække mænd i det yngre segment. Det var et pletskud – mændene kom og Thomas Kristensen leverede varen…. Foredraget er godt skruet sammen og ledsages af fine slides. Det faktuelle mikses med relevante oplysninger hentet fra Thomas Kristensens privat- og følelsesliv, hvilket gør historien nærværende for tilhørerne

Jette Krogh
Bibliotekar
Sorø Bibliotek


19. september 2013 – Terma A/S
Thomas Kristensen var foredragsholder for cirka 80 personer til et seminar. Emnet var specifikt F-16 over Libyen. Thomas gav et fantastisk indblik for både den politiske, familiemæssige og militære side af operationen i Libyen. Tilhørende blev holdt fanget af en flot og inspirerende præsentation suppleret med spændende indslag fra F16 flyets cockpit. Foredraget blev vel modtaget og meget højt bedømt af de tilstedeværende. Thomas Kristensen som foredragsholder kan varmt anbefales. 

Arne Stihøj Pedersen
Senior Naval Adviser
Defense & Security
Terma A/S


03. oktober 2013 – Nørregade Teatret
Sikke en flyvetur vi kom med på! Relevant, interessant, medrivende og med en knastør distance og humor fortælles om livet som pilot i det danske forsvar, og især beretningerne om Kristensens deltagelse i kamphandlinger bl.a. i Syrien vækker både respekt og forståelse hos tilhørerne…. Thomas Kristensen er en fremragende fortæller, og med sit veltilrettelagte og flot udførte foredrag holder han publikum i ånde i to fulde timer. Et vigtigt budskab i en til tider noget skinger debat, som gør at tilhørerne forlader teatret mere oplyste, med en rigtig god fornemmelse i maven over, at det er mænd som Kristensen, der varetager de omtalte opgaver her i landet.

Frank Rubæk
Teaterchef
Nørregade Teatret


07. november 2013 – Bramming Bibliotek
Vildt spændende og ærligt foredrag som fangede publikum. Vi hørte om missionerne til Afghanistan og Libyen, fik forklaret hvordan bomberne virker, samt så et angreb set fra jagerpilotens synsvinkel. Vi fik indblik i Thomas’ uddannelse og hvad det kræver at være jagerpilot både fysisk og psykisk. Vi fik mange positive tilbagemeldinger på foredraget og vil klart anbefale ham.

Rie Hollænder Ibsen
Arrangementsvært
Bramming Bibliotekerne

Relaterede emner

Foredrag

Et liv under himlen

Thomas Kristensen

Vil du ind i broderskabet og hjertet af en dansk jagereskadrille? Vil du høre om jagerpilotens tilværelse, også når han med kort varsel skal forberede et afskedsbrev til familien? Vil du tæt på Flyvevåbnets operationer i krig, herunder Libyen? Er svaret ja, så mød frem når en af Danmarks mest erfarne jagerpiloter, kaptajn Thomas Kristensen,

Hercules

Bog

Hercules

Henning Kristensen - Thomas Kristensen

Hercules-flyet bliver ofte omtalt som Den store fugl af de mange mennesker, der på vidt forskellige opgaver har ladet sig transportere af det pålidelige fly. Når det danske forsvar sendes på missioner, er Hercules altid involveret som den trofaste arbejdshest, der får al materiel fragtet sikkert frem til opgaverne, uanset hvor i verden de skal løs

ArtPeople-Foredrag.dk - en del af PeopleGroup
Telefon: +45 3311 3311 - E-mail: booking@artpeople.dk
Facebook Twitter